Smartmobil.sk Google+ Facebook Twitter

SmartCom GPS

Moderátor: Moderátor

Užívateľ 0/5
Príspevky: 1
Registrovaný: Pia Nov 27, 2009 1:10 am
Poďakoval: 0 krát
Obdržal poďakovanie: 0 krát

Re: SmartCom GPS

Poslaťod jarek_k » Str Jún 02, 2010 8:56 pm

ahoj, vie mi niekto poradit, ked si nahram trasu v smartcom, kde si mozem pozriet podrobnosti? myslim nejaky vystup ako dlzka trasy, prevysenia, rychlost ....
velmi pekne dakujem

Nokia E52
SmartComGPS v 1.5, built 24.10.2007

jarek
Nokia E51 100.34.20, 29.9.2007, LD-3W
Nokia E52 033.002, 10.2.2010

Aktívny užívateľ
Príspevky: 55
Registrovaný: Str Júl 08, 2009 1:55 pm
Poďakoval: 2 krát
Obdržal poďakovanie: 0 krát

Re: SmartCom GPS

Poslaťod lesnazmes » Ned Jún 13, 2010 4:06 pm

Mam problem ... Mam naistalovanu verziu 1.56 smarcomgps stiahnute mapy ....Ale ked dam GPS a pripojenie tak mi zapina bluetooth ... v mobile mam nastavene integrovane gps ...ale Aj tak sa mi smartcom nepripoji na satelit ... a je ich viac ako 3 a signal je dobry ... v com je problem ???Dakujem za pomoc.
NOKIA N95-1 fw 35.0.002 h@cked

Užívateľ 5/5
Avatar užívateľa
Príspevky: 391
Registrovaný: Pia Feb 15, 2008 1:00 am
Poďakoval: 2 krát
Obdržal poďakovanie: 2 krát

Re: SmartCom GPS

Poslaťod stl » Uto Jún 15, 2010 6:35 pm

@jarek_k: toto v smartcome nejde. na info o ulozenej trase pouzi program do PC OziExplorer. Je skoda, ze to nejde priamo a po ture pri pivku polemizovat nad vyskovymi metrami... :wink:

@lesnazmes: v smartcome-moznosti-nastavenie-use internal gps->ano , ked chces, aby smartcom sa pripajal cez interne gps
HTC Desire HD
Nokia C5
GPS Nokia LD-3W
Plantronics Discovery 925

Užívateľ 0/5
Príspevky: 6
Registrovaný: Str Sep 02, 2009 11:36 pm
Poďakoval: 0 krát
Obdržal poďakovanie: 0 krát

Re: SmartCom GPS

Poslaťod PasaH » Pon Júl 05, 2010 11:47 pm

@lesnazmes: v smartcome-moznosti-nastavenie-use internal gps->ano , ked chces, aby smartcom sa pripajal cez interne gps[/quote]

ahoj, já mám stejný problém. Pokud mám napřed spuštěný třeba Sygic s najitými satelitami, tak je vše OK. Sygic pak mohu ukončit. Pokud pustím jen Smartcom, tak to prostě satelity nechytí ani za boha. Takže co s tím?
Dneska jsem si naistaloval verzi 1.56 a taky mi nejde interní GPS. Ještě používám Nokia Maps a ještě Yandex mapy a žádný problém.
N5800 XM + 8GB, FW V 50.0.005, RM-356
Sygic 2010, V 8.06, v mapy 7.80
Ovi maps 3.01
SmartCom GPS 1.56

Užívateľ 0/5
Avatar užívateľa
Príspevky: 28
Registrovaný: Pon Jan 04, 2010 3:30 pm
Poďakoval: 0 krát
Obdržal poďakovanie: 0 krát

Re: SmartCom GPS

Poslaťod jairocon » Sob Júl 10, 2010 11:06 pm

len chcem povedat, ze toto je super programik... nastudoval som si ako si spravit vlastne cyklomapy a hodit ich do smartcom gps a tym padom mam vzdy pred cykloturou presne mapu okolia kam planujem ist a uz sa nestratim :) vyuzite 2x v terene za posledny tyzden na 150+km trasach a je to super... este ked sa poriadne naucim robit s oziexplorerom tak to bude este lepsie...

inac - vzdy si mapujem moje trasy, kadial som presiel... doteraz som pouzival nokia sportstracker, ale kedze uz aj zavreli web a novy sportstracker este nema program pre N95 8GB, tak som switchol na endomondo (endomondo.com) - a s tym som tiez spokojny, zaznaci pekne kde som bol, casy, vysku a nakresli to do google mapy...

so smartcomom som este trasu neskusal znacit, bal som sa ze to moc baterku bude zrat... aku s tym mate vydrz? ja som s endomondom vydrzal skoro 9 hodin znacit trasu a to som bol poriadne prekvapeny - popritom som ale vypol vsetko ostatne a nastavil fon na gsm-only, nech sa mi nesnazi najst 3g po cestach.
N95 8GB: FW 35.0.001(hacked)

Užívateľ 0/5
Príspevky: 5
Registrovaný: Pon Jún 14, 2010 11:49 am
Poďakoval: 0 krát
Obdržal poďakovanie: 0 krát

Re: SmartCom GPS

Poslaťod Skivalach » Ned Júl 11, 2010 4:04 pm

Přidávám se s dotazem a malou žádostí o pomoc. Jako začátečník v tom tak trochu plavu. Mám stažený SmartComGPS v. 1.56, provedenu certifikaci, vygenerované soubory *.cer a *.key, ale pořád se mi nedaří dostat aplikaci Smart do N5230, hlášení bylo "Neplatný certifikát". Certifikáty mám uloženy v PC a pak jsem je nakopíroval do N5230. Je to správný postup?
Dále mám nainstalovaný OZI Expl. a nějaké zkalibrované mapy *.ozfx3 a *.map.
Pro konverzi mám nainstalovaný SmartComOGF2.
Tím jsem ale se svými znalostmi skončil a nemůžu se dostat nikam dále. Můžete mi prosím poradit jak dostat požadovanou aplikaci do mobilu a pak následně, jak zkonvertovat mapu.
Fórum je tak složité, že se v něm dosti těžko orientuji a hledání zabírá dost času
Díky za pomoc případně na vedení na správnou cestu
N5230 16GB

Užívateľ 5/5
Avatar užívateľa
Príspevky: 391
Registrovaný: Pia Feb 15, 2008 1:00 am
Poďakoval: 2 krát
Obdržal poďakovanie: 2 krát

Re: SmartCom GPS

Poslaťod stl » Pon Júl 12, 2010 9:40 pm

@PasaH: netusim, kde je problem. Nie si prvy, co sa na to pyta, ale neviem poradit.

@jairocon: co sa tyka vydrze, tak nie je problemom samotna aplikacia, ale zapnute gps resp. bluetooth ak mas externy modul. Samozrejmostou by malo byt vypnute podsvietenie displeja pripadne aj minimalizovat beziace procesy.

@Skivalach: odporucam ti najskor si prejst nejake vseobecne clanky a trosku sa zoznamit so systemom. Potom to urcite zvladnes. Tu mas nejaky vyber ohladom systemu a certifikacie:
http://symbianmania.sk/index.php/navody ... e-zaa.html
http://symbianmania.sk/index.php/navody ... s-nim.html
http://symbianmania.sk/index.php/navody ... praxi.html
a tu je zase nieco o mapach:
viewtopic.php?f=155&t=532
HTC Desire HD
Nokia C5
GPS Nokia LD-3W
Plantronics Discovery 925

Užívateľ 0/5
Príspevky: 5
Registrovaný: Pon Jún 14, 2010 11:49 am
Poďakoval: 0 krát
Obdržal poďakovanie: 0 krát

Re: SmartCom GPS

Poslaťod Skivalach » Uto Júl 13, 2010 7:05 am

Tak se mi podarilo uspesne nainstalovat SmartComGPS (certifikace probehla v porádku) a taky už se mi podarilo vložit do mobilu mapu (soubory *.ogf2 a *.map). Asi jsem ale neco neudelal dobre nebo je problém mezi židlí a mobilem, protože když zadám vyhledej polohu, nic se neděje. Mapu jsem mel již zkalibrovanou, ale musel jsem ji zkalibrovat znovu primo v mobilu. Souradnicový systém ukazuje samé nuly a taky výška je nulová. Zkusím znovu prohledat forum a najít nejakou nitku k tomuto problému.
N5230 16GB

Užívateľ 0/5
Príspevky: 5
Registrovaný: Pon Jún 14, 2010 11:49 am
Poďakoval: 0 krát
Obdržal poďakovanie: 0 krát

Re: SmartCom GPS

Poslaťod Skivalach » Pia Júl 16, 2010 6:06 pm

Zdravím vespolek. vyskytl se mi menší problém a nevím si rady. SmartComGPS se mi podařilo úspěšně nainstalovat,zkalibrovanou mapu jsem zdárně převedl do *.ogf2 a spolu se souborem *.map jsem nakopíroval na kartu v mobilu. Když jsem chtěl zjistit svoji polohu v nainstalované mapě, tak byl nalezen pouze jeden satelit a určení polohy se nezdařilo ani po 10 minutách. Mám vypnutou službu A-GPS. Stejný výsledek se dostavil i po zapnutí funkce A-GPS. Můžete mi prosím poradit kde je chyba? Já osobně si myslím, že problém bude mezi mobilem a židlí, ale možná taky ne. Předem díky za pomoc.
N5230 16GB

Aktívny užívateľ
Avatar užívateľa
Príspevky: 155
Registrovaný: Pia Okt 31, 2008 1:00 am
Poďakoval: 0 krát
Obdržal poďakovanie: 1 krát

Re: SmartCom GPS

Poslaťod Luxo » Pia Júl 16, 2010 9:02 pm

skús najskôr zapnúť nejakú inú aplikáciu využívajúcu GPS ( navigáciu sygic, nokia maps. napríklad ), lebo niekedy keď nabehne šetrič ( vypnutie, stmavnutie obrazovky ) sa častokrát preruší aj príjem a satelity sa už nevyhladávajú. Nájdi GPS nejakým iným programom, a popri tom spusti smartcom. Konkrétne smartcom mi to nerobí, ale pri takom Nokia Sports Tracker musím mať zapnutú na pomoc aj Sygic, aby mi držal GPS signál.

Potom postni, či to zabralo. Ak nie, budeme hladať problém inde.
LG Optimus Net (P690) + ROOT + CyanogenMod 7.2 + OC @921Mhz
Nokia 6220c S60v3 ( h*cked ) 3.23

Užívateľ 0/5
Príspevky: 1
Registrovaný: Str Júl 21, 2010 12:31 am
Poďakoval: 0 krát
Obdržal poďakovanie: 0 krát

Re: SmartCom GPS

Poslaťod honza.kozel » Str Júl 21, 2010 12:44 am

SmartCom umi pracovat s integrovanym GPS prijimacem pouze do verze 1.55!
Nelze tedy vyuzit verzi 1.56. Nikdy se pak nepripoji.
E52 hmmm

Užívateľ 5/5
Avatar užívateľa
Príspevky: 673
Registrovaný: Sob Dec 06, 2008 1:00 am
Bydlisko: Porta Bohemica
Poďakoval: 0 krát
Obdržal poďakovanie: 0 krát

Re: SmartCom GPS

Poslaťod Krokodyl » Str Júl 21, 2010 9:12 am

Co to je za nesmysl ... 1.56 má jediný rozdíl a to že je upravena pro Touch screen telefony. Nic víc nic míň.
HTC Evo 3D Rom Viper
HTC Sensation rom CoreDroid XE 2.7
zálohovat, ZálohovaT, ZÁLOHOVAT
Čtěte a teprve potom se ptejte FAQ pro Android

Aktívny užívateľ
Avatar užívateľa
Príspevky: 155
Registrovaný: Pia Okt 31, 2008 1:00 am
Poďakoval: 0 krát
Obdržal poďakovanie: 1 krát

Re: SmartCom GPS

Poslaťod Luxo » Str Júl 21, 2010 11:03 am

presne ako hovorí krokodyl, najnovšia verzia je funkčná ako pre S60v3 tak aj S60v5
LG Optimus Net (P690) + ROOT + CyanogenMod 7.2 + OC @921Mhz
Nokia 6220c S60v3 ( h*cked ) 3.23

Aktívny užívateľ
Príspevky: 139
Registrovaný: Pia Aug 14, 2009 11:48 am
Poďakoval: 4 krát
Obdržal poďakovanie: 2 krát

Re: SmartCom GPS

Poslaťod AF13 » Uto Júl 27, 2010 11:35 am

mam nainstalovanu 1.55 mapy mam v MT a po par sekundach aplikacia pada nevie mi niekto helpnut?
EDIT:
h@ck som vypol ale problem to neviriesilo vzdy pada
Naposledy upravil AF13 dňa Uto Júl 27, 2010 4:31 pm, celkovo upravené 1
HTC desire z CM10.1 (4.2.2.)
HTC desire s CM10.1 (4.2.2.)

Aktívny užívateľ
Avatar užívateľa
Príspevky: 67
Registrovaný: Str Dec 31, 2008 1:00 am
Bydlisko: SL
Poďakoval: 8 krát
Obdržal poďakovanie: 0 krát

Re: SmartCom GPS

Poslaťod uhlar » Uto Júl 27, 2010 4:14 pm

Treba čítať !!! Už som to tu písal:

Pred spustením SmartCom GPS vypni h&ck a mal by si mať po probléme !!!
CUBOT ONE 4,7" Micro SD-64 GB, 2x sim,
Asus M P 7 + Ainol 7 Fire + Elf II + Nokia N-82-1, fv. v31, Mi-SD-32 GB

NaspäťĎalej

Späť na Aplikácie pre turistickú navigáciu

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

TOPlist