Smartmobil.sk Google+ Facebook Twitter

Spôsob ako použiť viac ako 4 mapy v Garmine

Tu môžete diskutovať o problémoch, riešeniach a skúsenostiach. Pre každý NOVÝ problém vytvorte tému. Riešenia sa potom zakomponujú do hlavných tém a téma tu bude zmazaná.

Moderátor: Moderátor

Užívateľ 1/5
Avatar užívateľa
Príspevky: 227
Registrovaný: Str Dec 09, 2009 10:13 pm
Poďakoval: 5 krát
Obdržal poďakovanie: 40 krát

Spôsob ako použiť viac ako 4 mapy v Garmine

Poslaťod marian_r » Ned Máj 08, 2011 4:25 pm

MapSelect

Utilitka pre výber máp v zariadení Garmin(telefón, PDA,PNA)

Vhodná je pre tých, ktorí potrebujú striedať mapy v zariadení. Jednou z možností ako obísť obmedzenie vyplývajúce zo štyroch podporovaných názvov máp (gmapsupp, gmapprom, gmapsup2 a gmapbmap.img) je "spojiť" mapy pomocou gmaptool (pre skúsenejších) alebo iná možnosť je použiť utilitku MapSelect. Spúšťa sa v PC s pripojeným zariadením a funguje na pricípe premenovania označených máp, ktoré chceme používať. pri manuálnom premenovaní (napr. x-plore v mobile) je trošku problém, nevidíme akú mapu premenovávame a môžeme sa pomýliť. Ak máme poruke PC s touto utilitkou, je to v pohode. Utilitka zobrazí názvy máp. Popis s návodom je tiež v balíku.

Vyskúšané, funkčné

Kód: Vybrať všetko
Obsah tagu CODE je skrytý pre návštevníkov, prosím zaregistrujte a prihláste sa
SAMSUNG S5830 rom the ultimatum v4.7 final
Nokia C5
Nokia E51 -220.34.37
RM-244 (260.02)

Užívateľ 0/5
Avatar užívateľa
Príspevky: 32
Registrovaný: Ned Jan 18, 2009 1:00 am
Poďakoval: 0 krát
Obdržal poďakovanie: 0 krát

Re: Spôsob ako použiť viac ako 4 mapy v Garmine

Poslaťod brko » Sob Aug 11, 2012 1:11 pm

... neviem, ci som neprisiel s krizom po funuse, zabavam sa s Garmin Colorado 300. Kedze posledny prispevok v tejto teme je zhruba s pred roka a Garmin vydal par updatov, mozno je to tym... ale... momentalne mam v zariadeni tri mapy a na karte dalsie 4 mapy / vsetky unlocked img /a este jednu cutom .kmz mapu a vsetky idu naraz. v zariadeni mam len jednu mapu s nazvom gmapsupp.img, ostatne mapy som premenoval lubovolne s priponou img /napr. sk topo v3.img, EU1.img, EU2.img, czTOPO2012.img atd... / okrem tej custom mapy, ta je .kmz a platia pre nu ine pravidla.

Po kope precitanych prispevkov o obmedzeni 4 map mi vnukol myslienku skusit premenovat subory ako chcem prispevok od Laca, ktory tu na fore umiestnil prispevok s transparentnou vrstvou lesnych ciest SK, ktory mal pomenovany ako Lesne_cesty_a_chodniky_SK.img , ktory bezchybne fungoval...tak preco neskusit premenovat aj ostatne.... a funguje...

moze to niekto otestovat? pripadne aj na inom garmine?

Aktívny užívateľ
Príspevky: 112
Registrovaný: Pon Sep 19, 2011 4:25 pm
Poďakoval: 0 krát
Obdržal poďakovanie: 6 krát

Re: Spôsob ako použiť viac ako 4 mapy v Garmine

Poslaťod Pepa112 » Pon Apr 01, 2013 1:52 pm

vyzkousel jsem,nefungujem,mozna neco delam spatne,,,, jak pak vy prepinate jednotlive mapy v mobilu? Mam tam cyklo mapu,turistickou a automapu...
Nokia 808 PURE Belle FP2 Hack Norton, instal server 1.7
Kindle Paperwhite 5.3.3
...............................................................

Aktívny užívateľ
Príspevky: 437
Registrovaný: Uto Aug 09, 2011 8:08 am
Bydlisko: Karviná
Poďakoval: 51 krát
Obdržal poďakovanie: 180 krát

Re: Spôsob ako použiť viac ako 4 mapy v Garmine

Poslaťod santon » Pon Apr 01, 2013 2:48 pm

Nejdříve vyzkoušej jednu, jestli ti to funguje. Jestli ano pak:
musíš je mít pojmenované, každou jinak: gmapprom.img,, gmapsupp.img,, gmapsup2.img,, gmapbmap.img,,
přepínaš je v: nastavení/správa údajú/sady map/MapSource
Samsung Galaxy S3 4.1.2 rot
Nokia C6-01 Symbian Belle Refresh 111.040.151
hack Norton,
Sygic CORE, Garmin Mobile XT 6.00.10,

Aktívny užívateľ
Príspevky: 112
Registrovaný: Pon Sep 19, 2011 4:25 pm
Poďakoval: 0 krát
Obdržal poďakovanie: 6 krát

Re: Spôsob ako použiť viac ako 4 mapy v Garmine

Poslaťod Pepa112 » Pon Apr 01, 2013 3:48 pm

Ano,tak to delam,kdyz tam dam auto mapu,zobrazi se mi,kdyz jen TOPo,zobrazi se mi TOPO, kdyz tam dam vic map, s nazvy jak pises,presne v tom nastaveni,misto 4 map mam jen 3 mapy a navic to na odfajfknuti a pripadne zafajfknuti nereaguje,je zobrazena vzdy TOPO mapa,,, nevim prijde mi to,jako by gmapsupp.img mel vzdy prednost? Zapnu automapu a je porad TOPO,navic nazvy map jsou takove divne,ale to je asi tim ze jsou cr... misto nazvu mapy tam vidim unlocked,jen u jedne CN2012 ???

Edit: ale ted koukam,ty mas trochu jinou verzi Garmin? Ja mam 5.00.50....A v telefonu s Belle FP2

Jeste Edit: Ted me napadlo,mozna ze se to tak nema,ale,,, ze by to byl ten problem?? Ty mapy jsou na stejne uzemi,jen jiny typ,, Neni to problem ??? Ona mapa auto,nema cesty v lese... a zase TOPO mapa asi nebude navadet po silnici ??? ???? Nevim,nemam jeste moc zkusenosti s Garminem..

A znova Edit, vyreseno problem delala mapa TOPO, TOPOpro to nedela, nebyla videt ani ve vyberu v NaviSource v mobilu,,,, jine mapy jedou bez problemu a prepinaji... Huraaaa
Nokia 808 PURE Belle FP2 Hack Norton, instal server 1.7
Kindle Paperwhite 5.3.3
...............................................................

Späť na Garmin - voľná diskusia

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

TOPlist