Smartmobil.sk Google+ Facebook Twitter

Nedostatok voľnej pamäte

Tu môžete diskutovať o problémoch, riešeniach a skúsenostiach. Pre každý NOVÝ problém vytvorte tému. Riešenia sa potom zakomponujú do hlavných tém a téma tu bude zmazaná.

Moderátor: Moderátor

Aktívny užívateľ
Príspevky: 145
Registrovaný: Štv Jún 14, 2012 2:08 pm
Poďakoval: 47 krát
Obdržal poďakovanie: 1 krát

Nedostatok voľnej pamäte

Poslaťod ab021 » Ned Máj 05, 2013 8:50 pm

Dobrý deň. Nainštaľoval som do Nokia E52 navigáciu Garmin. Všetko by bolo v poriadku, ale keď som zadal adresu do Francúzska, oznámilo mi, že sa trasa nedá vypočítať pre nedostatok voľnej pamäte. V tlf. som mal v C: voľných 19MB a na karte 1GB(karta je 8GB). Urobil som formát telefónu a karty, opäť všetko nainštaľoval, získal som na C: 32MB voľných a na karte 2GB. Opäť som zadal adresu do Francie a opäť taká istá hláška. Vie mi niekto poradiť? V telefóne zatiaľ nemám okrem navigácie OVI a Garmin nič. THX
Samsung Galaxy ACE4
Honor 7 Lite

Užívateľ 3/5
Avatar užívateľa
Príspevky: 126
Registrovaný: Uto Júl 14, 2009 3:41 pm
Bydlisko: Česko
Poďakoval: 2 krát
Obdržal poďakovanie: 3 krát

Re: Nedostatok voľnej pamäte

Poslaťod HELESIC » Pon Máj 06, 2013 11:41 am

Plánuj kratší trasy a nebo delší na několikrát.Je to pamětí ram,jen spuštění aplikace garmín ti z této paměti ubere asi 15MB.Nainstaluj např.Jbak TaskMan a podívej se,kolik ji máš u E52 toho ale moc nebude.
Nokia.

Užívateľ 0/5
Avatar užívateľa
Príspevky: 1
Registrovaný: Štv Máj 08, 2008 12:00 am
Poďakoval: 0 krát
Obdržal poďakovanie: 1 krát

Re: Nedostatok voľnej pamäte

Poslaťod majozpd » Sob Máj 11, 2013 6:38 am

ak mas tam 2 mapy tz gmapprom aj gpmapsupp, tak jednu z nich vypni - chod do menu mt-aplikacie-gmobileXT-nastroje-sprava udajov-subory map- vlavo dolu je mapsource- a tam si vyber len jednu mapu - musi byt ,,odfajknuta,, potom by to malo fungovat, ja som a stym tiez natrapil.

Aktívny užívateľ
Príspevky: 145
Registrovaný: Štv Jún 14, 2012 2:08 pm
Poďakoval: 47 krát
Obdržal poďakovanie: 1 krát

Re: Nedostatok voľnej pamäte

Poslaťod ab021 » Sob Máj 11, 2013 9:06 am

Ja tam mapsource nemám. Súbory máp sú: Worldwide Roads Basemap E:\GARMIN, Detailné mapy Vstavané mapy, Detailné mapy E:\GARMIN. Nedá sa ani jedna z nich zafajknúť, len ukáže, aká je to mapa.

-- autoeditácia príspevku Sob Máj 11, 2013 1:09 pm --

Prosím Ťa o radu. Stiahol som mapy EU1 a EU2, vymazal z inštalácie súbory gmapsupp.img a gmapprom.img, nahradil ich mapamy EU1 a EU2, ale už sa mi nedá vybrať mapy z MapSource(táto položka tam už nie je). Skúšal som mapy EU1 a EU2 premenovať na gmapprom2.img a gmapsupp2.img a ponechať z inštalácie gmapsupp.img a gmapprom.img, ale v MapSource sa mapy EU1 a EU2 neobjavia. Poraď prosím. Ďakujem
Samsung Galaxy ACE4
Honor 7 Lite

Užívateľ 3/5
Avatar užívateľa
Príspevky: 126
Registrovaný: Uto Júl 14, 2009 3:41 pm
Bydlisko: Česko
Poďakoval: 2 krát
Obdržal poďakovanie: 3 krát

Re: Nedostatok voľnej pamäte

Poslaťod HELESIC » Sob Máj 11, 2013 7:22 pm

Máš ty mapy špatně pojmenované.Garmín podporuje jen tyto nazvy.
gmapbmap.img
gmapsupp.img
gmapprom.img *
gmapsup2.img *
Tohle oprav.gmapprom2.img a gmapsupp2.img
Nokia.

Aktívny užívateľ
Príspevky: 145
Registrovaný: Štv Jún 14, 2012 2:08 pm
Poďakoval: 47 krát
Obdržal poďakovanie: 1 krát

Re: Nedostatok voľnej pamäte

Poslaťod ab021 » Sob Máj 11, 2013 9:07 pm

Skúšal som to aj takto:
Ponechal som pôvodné mapy s názvom súboru gmapbmap.img, gmapsupp.img, gmapprom.img a nakopíroval som nové mapy a premenoval ( s názvom súboru gmapprom2.img, gmapsupp2.img). Pôvodný názov oboch nových máp bol gmapsupp.img (sú to mapy o veľkosti 1,97GB a druhá 865MB) Keď som otvoril MapSource, boli tam len mapy z inštalácie gmapbmap.img, gmapsupp.img a gmappprom.img. Doplnené mapy sa tam neobjavili.
Samsung Galaxy ACE4
Honor 7 Lite

Užívateľ 3/5
Avatar užívateľa
Príspevky: 126
Registrovaný: Uto Júl 14, 2009 3:41 pm
Bydlisko: Česko
Poďakoval: 2 krát
Obdržal poďakovanie: 3 krát

Re: Nedostatok voľnej pamäte

Poslaťod HELESIC » Sob Máj 11, 2013 9:33 pm

To snad nemyslíš vážně.Už jsem ti napsal co máš opravit, co je červené smazat.Pokud chceš používat obě mapy co jsi stáhnul tak bohužel jednu mapu z instalace budeš muset obětovat.Mapy se ti tam neobjevily proto že jsou špatně pojmenované.Takové pojmenovaní map,gmapprom2.img, gmapsupp2.img jsi kde našel?Předpokládám že kopíruješ mapy které jsou už odemčené.
Nokia.

Aktívny užívateľ
Príspevky: 145
Registrovaný: Štv Jún 14, 2012 2:08 pm
Poďakoval: 47 krát
Obdržal poďakovanie: 1 krát

Re: Nedostatok voľnej pamäte

Poslaťod ab021 » Sob Máj 11, 2013 10:49 pm

Ďakujem. Už to funguje. Aj po tejto úprave mi nevypočíta trasu pre nedostatok voľnej pamäte. Asi je enormne dlhá trasa.Prajem pekný večer.
Samsung Galaxy ACE4
Honor 7 Lite

Späť na Garmin - voľná diskusia

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

TOPlist