Smartmobil.sk Google+ Facebook Twitter

...stara tema pre Symbian...

Tu môžete diskutovať o problémoch, riešeniach a skúsenostiach. Pre každý NOVÝ problém vytvorte tému. Riešenia sa potom zakomponujú do hlavných tém a téma tu bude zmazaná.

Moderátor: Moderátor

Bupi

...stara tema pre Symbian...

Poslaťod Bupi » Sob Dec 22, 2007 7:54 pm

Garmin Mobile XT
V tomto prvom prispevku najdete vzdy aktualne linky a ak bude mozne, aj aktualne mapy a verzie s navodom. Zmazane linky mi prosim nahlaste cez sukromnu spravu, uploadnem.

Ak ide o stahovanie z linksave, treba vlozit do policka Visitorpassword: heslo: symbianmania.sk

Garmin Mobile XT 5.00.50 pre S60 3rd
Download z RapidShare (JLP EDITION bez mapy)
uploading...Download z RapidShare (JLP EDITION s CN2010NT SK,CZ mapou)
Download z GARMIN.COM (bez hlasov, helpu a map)
Download z GARMIN.COM (Support Files)
Download z GARMIN.COM (Basemap)
JLP EDITION bez mapy uz obsahuje hlasy, zakladnu mapu, help a SK Adresy 1.1+POI, takze nie je potrebne instalovat nic ine.
Uz len dodat mapy. :)

JLP EDITION s mapou uz obsahuje hlasy, zakladnu mapu, help a SK Adresy 1.1+POI a mapu SK a CZ (samozrejme uz odomknuta) vytiahnutu z City Navigator 2010.1 NT takze nie je potrebne instalovat nic ine. :)

Password: symbianmania.sk

MapSource 6.15.6
Download z GARMIN.COM
Ak nepojde nainstalovat MapSource s hlaskou, ze predchadzajuca verzia nenajdena, treba EXE rozbalit napr. vo WinRAR-e, spustit instalaciu suboru msmain.msi a ked skonci, znovu spustit instalaciu MapSource.

Medicina:
Download z eDisk

Navod:
0. ODINSTALOVAT STARU VERZIU!!!!
1. Vlozit do PC (najlepsie prazdnu) pamatovu kartu alebo pripojit telefon v rezime MASS STORAGE (prenos dát).
2. Spustit v PC inštaláciu GarminMobileXTforWindowsMobile_50050_JLP_edition.exe.
3. Z mediciny spustit IMEI converter, tam vpíšete IMEI svojho telefonu (pre zistenie naťukaj na mobile *#06#), potom klikni na convert, vygeneruje sa UNIT ID.
4. Skopírujte UNIT ID do key***u, do vrchného políčka a kliknite na Generate (to čo je v strede okna) a vygeneruje sa kod pre Garmin Mobile XT.
5. Na karte v adresari GARMIN vytvorte textovy subor (napr. v NotePade) SW.UNL a vlozte do neho vygenerovany kod.
Pokial vytvarate subor SW.UNL v Poznamkovom bloku, je mozne ze je nazvany SW.UNL.TXT a preto vam nenajde GPS a neodomkne sa. Skontrolujte si to prosim.
Ak dakto nevie vytvoriť ten subor sw.unl, tak ho najde TU (klikni) stačí doň vložiť len váš vygenerovaný kod a uložiť ho.

Garmin City Navigator Europe 2010.1 NT IMG ODOMKNUTE:
re-uploading...

Slovakia Fish 1.0 + Slovakia TOPO 2.0 + AERO CZ/SK/H 7.10 IMG ODOMKNUTE:
reuploading...
Staci nakopirovat na kartu do adresara GARMIN. Nic netreba odomykat.
Pass: garmin


Navod na MapSource:
1. Nainstalujte MapSource a mapy.
2. Po spusteni ALL.BAT odomknete vsetky mapy nainstalovane v MapSource (okrem CN2009). Takto odomknute mapy nahrane do zariadenia by nemali vyzadovat *.UNL subory. :D
3. Postupne ostacne vsetky mapy, ktore chcete nahrat na kartu (ich zoznam bude nalavo).
4. Kliknite na ikonu Preniest do zariadenia a pockat.
5. Hotovo.

Mapy vo formate IMG sa kopiruju do adresara GARMIN na pamatovej karte. Pokial neboli v MapSource odomknute GarminUnlockerom, budete potrebovat ID mapy a vygenerovat si UNL subor, ktory bude mat rovnaky nazov ako IMG subor. Napr.:
Kód: Vybrať všetko
Obsah tagu CODE je skrytý pre návštevníkov, prosím zaregistrujte a prihláste sa

Podporované názvy suborov máp:
GMAPBMAP.IMG
GMAPSUP2.IMG
GMAPSUPP.IMG
GMAPPROM.IMG

Enjoy! :mrgreen:

Password: symbianmania.sk

-------------------------------------------------------------------------------------------------

POI do Garmina
navod spracoval uzivatel funtcz

1.Zajit na stranku
Kód: Vybrať všetko
Obsah tagu CODE je skrytý pre návštevníkov, prosím zaregistrujte a prihláste sa

1.Registrace
3.Na hore v pravo je uzivatelsky panel,jit tam a nastavit vse podle sebe
a.Výchozí formát pro stahování:gpx-Garmin
b.Zobrazení pro Geocaching:ANO
c.Formát radarů pro Garmin: cely nazev zaznamu
d.Vložení mp3 zvuků v radarech pro Garmin:ANO
e.Zobrazení GPX:ANO
f.Zobrazení CSV:ANO
4.Odeslat.
5.Na hore v levo je Online poi-rozkliknout.
Zobrazi se vam dolu ruzne poi.
Prvni co bych udelal tak stahl bych si RADARY,je zvrchu hned nad poi RADARY a pak kliknes na Garmin GPX a ulozit do PC.
Hotovo.
Dalsi pokracujem ve vyberu poi.
6.Najit poi ktery budeme chtit stahnout a kliknout na ikonu AKCE-poi ulozit do PC.
7.Kliknout na IKONU ktera patri prislusnemu poi co jste ulozili do PC-tez ulozit do PC.
tak mate ulozeny komplektni poi /treba HOTELY CZ nebo SK/ v gpx formatu.
Dale postupujeme stejne az budete mit tolik poi kolik budete chtit.
8.Stahneme do PC POI LOader
Kód: Vybrať všetko
Obsah tagu CODE je skrytý pre návštevníkov, prosím zaregistrujte a prihláste sa
a nainstalujem.
Jestli chcete si nejak usporadat poi tak delame tak.
9.V PC vytvorime slozku Garmin/POI/. . . .a podslozky
:arrow: Radary
Hotely
Doprava
Nakupy
. . . .a tak dale podle sebe,presne tak se vam zobrasi v samotnem Garminu.
10.tridime :!: vzdy musite mit jeden soubor GPX a jeden soubor BMP ze stejny nazvem :!:
11.Pripojit telefon v PRENOSU DAT nebo FLASHKU a spustit POI Loader-vybrat misto do ktereho chcete ulozit poi :arrow: Garmin Mobile XT
12.V POI Loaderu vybrat umisteni slozky v PC-Garmin/Poi
13.Nic nenastavovat a kliknout NEXT.
14.Pocekat az poi se prenesou do mobilu/trva od 2 min do 30 min i dele podle toho kolik tam mate poi i POI Loader vam napise ze prenos poi probehl uspesne.
Zvuky v mobilu jsem jeste nerozjel . . . je mozne ze telefony tuto funkce nepodporuji :(
V Garminu pak v nastaveni zapnout vse co ma spolecneho z POI a na ceste vas bude informovat o prekroceni rychlosti pipnutim.
Pokud se budete chtit nechat navigovat na vlastni POI pak dejte v Garminu navigovat a vyberte DOPLNKY/VLASTNI BODY POI/ a tam uz budete mit ve slozkach presne tak jak jste to udelali v pocitaci/popis cislo 9.

Povodny prispevok tu: viewtopic.php?p=22187#p22187

------------------------------------------------------------------------------------------------

Zvysenie vydrze baterie

Garmin vo verzii 5.xx priniesol aj neprijemnost v podobe zvysenej spotreby/mensej vydrze baterie. Riesenie (aj ked nie idealne, ale funkcne) je:

1. zmazat z karty subor \sys\bin\CardRunner.dll
2. zmazat z karty subor \resource\plugins\CardRunner.RSC
3. ukoncit proces tsrautostart.exe

Cielom je, aby sa proces tsrautostart.exe nespustal automaticky. Takto bude vyvolany iba pri spusteny aplikacie. Po ukonceni bude treba proces tsrautostart.exe opatovne ukoncit.

lacop napísal:Chcel by som sa ešte vrátiť k problémom so "žraním" baterky, ktoré spôsobuje Garmin aj vtedy, keď nie je spustený. Návody, ako tomu zamedziť, sú spomínané vyššie. Spustenie GarminMobileXT má za následok to, že sa spustí proces "tsrautostart.exe", ktorý ostáva spustený aj po ukončení navigácie a zavretí programu. Ten proces je baterkožrút a tak, ako je vyššie spomínané, treba ho nejakým taskmanagerom ukončiť (kill the process), mnohí na to používajú napr. JBakTaskman.

POZOR! Vo verzii Garmin Mobile XT 5.00.40 sa dá nastaviť aby sa tento baterkožrútsky proces nespúšťal!! Pozri obrázok!


Obrázok

"Launch Background Service" nastaviť na "VYPNUTÉ" !! EDIT: Ak je pôvodne nastavený na "vypnuté", treba najprv zapnúť a potom vypnúť.

Edit Vlasyk: Obrázok Edit Jh.soft.serv: Pripajam sa aj ja :P



-------------------------------------------------------------------------------------------------

Navigacia na MOJE BODY bez padania aplikacie
navod spracoval uzivatel lucent

Krátky návod v troch krokoch:
1. V aplikácii choďte do Nástroje - Správa údajov, dole je "Správa" - Exportovať GPX. Týmto krokom ste si, okrem iného, uložili aj moje body do adresára GARMIN/GPX/CURRENT.gpx. [Poznámka - Ak máte radi zálohovanie toho čo ste nastavili tak Vám odporúčam uložiť si tento súbor do PC. Robím to pred každým up-date aplikácie Garmin Mobile XT.]
2. Potom si v Nástroje - Správa údajov - Moje body, dole je "Správa" dajte Vyzmazať všetko. Vymazali ste tým uložené body z aplikácie.
3. Znovu choďte do Nástroje - Správa údajov, dole je "Správa" - Importovať GPX. Teraz ste si, okrem iného, načítali do aplikácie všetky uložené "Moje body".

Povodny prispevok tu: viewtopic.php?p=18744#p18744

------------------------------------------------------------------------------------------------

LESNÉ CESTY
lacop napísal:Ale pridávam ešte toto (k tomu odpoviem na všetko, lebo to je môj výtvor):

Nový inštalačný súbor TRANSPARENTNEJ NADSTAVBOVEJ VRSTVY LESNÝCH CIEST pre mapy Garmin si môžete stiahnuť tu:
Kód: Vybrať všetko
Obsah tagu CODE je skrytý pre návštevníkov, prosím zaregistrujte a prihláste sa


Linky na prvej strane sú už nefunkčné. Táto nová inštalačka spája v sebe IMG súbory vedľajších aj hlavných lesných ciest. Prerobil som aj súbor TYP, ktorý je zodpovedný za farbu a štýl čiar (teraz sú čierne a rôzne prerušované). Ak by bol záujem, môžem vyrobiť podobný pôvodnému (červené a zelené čiary).

Obrázok

Obrázok

Povodny prispevok tu: viewtopic.php?p=27155#p27155

Bupi

MAPA SLOVAKIA ROADS v.5

Poslaťod Bupi » Sob Dec 22, 2007 7:55 pm

Táto mapa Slovakia roads v5 ma ID mapy 715

Užívateľ 2/5
Avatar užívateľa
Príspevky: 117
Registrovaný: Ned Dec 23, 2007 1:00 am
Poďakoval: 0 krát
Obdržal poďakovanie: 0 krát

Poslaťod Mirrae » Ned Dec 23, 2007 10:26 pm

Tak nevím co dělám špatně. Dám GPS data, najde mi to několi satelitů, 17, 23, atd... Podržím dlouze MENU a vjedu do Garmina, a nic mi nenajde. Nevím co dělám špatně.

Bupi

Poslaťod Bupi » Pon Dec 24, 2007 3:07 pm

No najprv musis si odheslovat samotny program garmin v mobile.opises id do k*g*n a ten ti vygeneruje nejake heslo.to si jednoducho ulozis do spominanej zlozky hore.a nakopirujes to do telefonu.a je to odblokovane.ako nahle spustis garmin tak automaticky ti vyhlada tvoje GPS.a co sa tyka mapy ja pouzivam slovak roads v.5 a myslim ze pre slovensko je velmi dobra ..cesku mapu som este neskusal...vyskusam a dam vedet

Užívateľ 2/5
Avatar užívateľa
Príspevky: 117
Registrovaný: Ned Dec 23, 2007 1:00 am
Poďakoval: 0 krát
Obdržal poďakovanie: 0 krát

Poslaťod Mirrae » Pon Dec 24, 2007 3:40 pm

Píše mi to: Nelze odemknout mapy. Zkontrolujte, zda je aktivní připojení k zařízení GPS.

Bupi

Poslaťod Bupi » Pon Dec 24, 2007 8:53 pm

ak mas n95 na tej to mam tiez vyskusane a naslo aj intzernu GPS.Pozri si takuto vec.Takto zistis ci mas odheslovaneho garmina.Zapni garmina a daj si nastavenia a o aplikacii tam kde si hladal to id. a pokial tam mas este aj svoj imei aj to id tak garmin nieje odheslovany.pokila tam mas len id tak garmin je odheslovany...toto robi ked nemas este odheslovaneho garmina ze ti nenajde GPS.a mapy ti pojdu podrobnejsie pokial budes mat aktivne pripojenie k gps cize to znamena budes ho mat odheslovaneho. Skus si to prezret a daj vedet.

barton

adresy

Poslaťod barton » Str Dec 26, 2007 3:31 pm

Aj mne sa podarilo rozbehat tuto app na E50. Jedine co mi nejde je vyhladavat miesta. Ked chcem navigovat na nejaku adresu napr. stat Slovensko, mesto Pezinok, ulica ***a ziadnu mi nenajde***. Akoby nebola databaza ulic u ziadneho mesta. Pritom pri prezerani mapy tam ulice su. Pouzivam mapu slovakia roads 5. Neviete co stym?

Užívateľ 5/5
Avatar užívateľa
Príspevky: 981
Registrovaný: Pon Júl 02, 2007 12:00 am
Poďakoval: 0 krát
Obdržal poďakovanie: 8 krát

Poslaťod Vlasyk » Str Dec 26, 2007 3:38 pm

Ano aj ja som to zistil, ale zatial to nemam v praxi omakane, mozno na nieco prideme, alebo je tam nekompatibilita jazykovej verzie sposobena updatom Garminu, hmm neviem...
Samsung Galaxy S3 ICS

Užívateľ 2/5
Avatar užívateľa
Príspevky: 117
Registrovaný: Ned Dec 23, 2007 1:00 am
Poďakoval: 0 krát
Obdržal poďakovanie: 0 krát

Poslaťod Mirrae » Štv Dec 27, 2007 11:58 pm

Tak už mi to jede!!!! Bylo to tím, že se ty toubory např: SW.UNL tvářil s koncovkou jako .UNL ale ve skutečnosti to byl .TXT!!! Rozpoznal to Total Commander, přes ten to doporučuji i dělat... Našlo to naší ulici naší 1 000 obyvatelské vesničky... Má lepší pokrytí jak TT, alespoň podle naší uličky

Užívateľ 5/5
Avatar užívateľa
Príspevky: 981
Registrovaný: Pon Júl 02, 2007 12:00 am
Poďakoval: 0 krát
Obdržal poďakovanie: 8 krát

Poslaťod Vlasyk » Pia Dec 28, 2007 12:29 am

Ok, uz som to zapracoval do navodu, lebo uz si asi 4. v poradi ktori sa ma pytali preco im to nejde - no a tiez sa nechali oblafnut XP-ckom so skrytou priponou :-)
Samsung Galaxy S3 ICS

norman

POMOC GPS

Poslaťod norman » Ned Dec 30, 2007 1:38 pm

naistaloval som garmina presne podla postupu, aj mapy, vsetko. A ked zapnem GMobileTX tak mi hlada GPS a nakoniec vypise nenaslo sa ziadne GPS zariadenie :( poradte mi prosim, neviem ci tomu vobec dobre rozumiem, na GPS mi staci len N73 a program, ci? poradte PLS

Užívateľ 2/5
Avatar užívateľa
Príspevky: 117
Registrovaný: Ned Dec 23, 2007 1:00 am
Poďakoval: 0 krát
Obdržal poďakovanie: 0 krát

Poslaťod Mirrae » Ned Dec 30, 2007 2:45 pm

No a ten vygenerovaný kód jsi uložil takto: ? Do textového editoru jsi vložil ten kód a uložil, poté jsi to přejmenoval a mělo to tu specifickou koncovku. Jenomže ono to i tak je stále .txt Musíš se podívat do Total Commander, tam to .txt můžeš odmáznout, a musí Ti to jít.... Mě to teď nenajde signál ....

Užívateľ 2/5
Avatar užívateľa
Príspevky: 117
Registrovaný: Ned Dec 23, 2007 1:00 am
Poďakoval: 0 krát
Obdržal poďakovanie: 0 krát

Poslaťod Mirrae » Ned Dec 30, 2007 3:34 pm

Tak mi to jede, jeden kámoš mi sdělil fígl (Calamada). Takže pro majitele N95, kterým Garmin nenajde signál a ukzuje pouze jednu čárku signálu. Do PC si stáhněte Nokia Map Loader ze stránek Nokia (http://www.nokia.cz/A4494049). Telefon připojte jako k PC jako disk! Zapněte program Map Loader co jste nainstalovali. Vyberte mapu jakou chcete, třeba jen Czech a vlevo nahoře vyberte Voices, to je hlas, tak taky CZ. To vše si hoďte do mobilu. Poté telefon odpojte. Nyní je velmi důležité aby jste měli velmi silný signál GPS, já jsem musel jet až za město aby mi to šlo, jinak mi to nešlo. Zapněte v mobilu aplikaci Mapy. Dejete Nastavení - síť - a dejte použít síť V případě potřeby. Nyní vyjeďte z nastavení na displej, kde máte planetu. V pravo dole máte semafor, který problikává žlutou kuličkou. Ty by měli do 1-2 minut zezelenat, a to všechny tři! Vlevo dole máte zaplý GPRS, které Vám momentálně žere něco málo B nebo kB, to nevadí, bude Vás to stát asi 20 KČ. Až Vám semafor vpravo dole zezelená, jděte opět do nastavení - síť - a vypněte Použít síť Nikdy. Nyní z aplikace vyjeďte úplně. projistotu běžte do MENU telefonu - Nástroje - Připojení - GPS data - Volby - Stav satelitu a čekejte až Vám to najde alespoň 4 satelity, některé mohou jakoby s černat, to je dobře, toho si nevšímejte. Tuto aplikaci nevypínejte, podřžte dlouze tlačitko Menu a dejte Poh. režim. A nyní vje´dte klasicky do Garmina a ten by už měl mít dostačující signál.... Toť vše...

Bupi

Poslaťod Bupi » Str Jan 02, 2008 11:53 am

Tak teda dik vlasyk ze si tam dohodil to upravovanie txt suboru..Pretoze aj mne uz asi 10 ludi pisalo ohladom toho..Myslim si ze teraz je ten navod jasny a zretelny pre akehokolvek laika..a sortry ze som sa tak dlho neozval bol som lyzovat :wink: :lol:

Užívateľ 3/5
Avatar užívateľa
Príspevky: 25
Registrovaný: Str Aug 01, 2007 12:00 am
Poďakoval: 0 krát
Obdržal poďakovanie: 0 krát

Poslaťod Mulano » Štv Jan 03, 2008 11:26 am

Garmin funguje aj na nokii N82 so vstavanym GPS

Ďalej

Späť na Garmin - voľná diskusia

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

TOPlist